Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

SA M05 varsikenkä, II-laatuSA M05 varsikenkä, eli tutummin intin maiharit. Normaalisti näitä ei toimiteta kuin armeijan käyttöön, eli kyseessä on siis ns. "valtion virallinen".

Intin varsikenkä on tehty kovaan menoon. Paksu joustava nahka kestää hyvin kulutusta ja huollettuna vielä paremmin. Pohjan kumi on pitävää ja kuvioitu ympärivuotiseen käyttöön. Pohjan iskunvaimennuksen ansiosta kenkää voidaan käyttää myös raskaampien kuormien kanssa (esim. rinkat ja taisteluvarustukset). Rivakkaan liikkumiseen suunniteltu kenkä on tukeva, muttei ns. jäykkä "laskettelumono" joten se on yllättävän ketterä.

Sisäpintaa ei ole vuoritettu, vaan eriste hoidetaan sukkien avulla. Nahkainen kenkä voidaan kiristää kelistä ja sukasta riippuen sopivaan kireyteen ja kenkä muotoutuu käytössä käyttäjän jalan mukaan. Vuoriton kenkä kuivuu nopeasti eli sen hoito kenttäoloissa on helppoa.

Kuminen kärkisuoja suojaa nahkaa risukossa ja kärkikovike varpaita. Leveään lestiin mahtuu hyvin alus-/saapassukka -yhdistelmä, joka siirtää kosteuden sinne minne se kuuluukin eli pois iholta. Kengän mitoitus on kannasta istuva ja varpaista väljä, näin varpaat pysyvät lämpimänä myös kylmemmässä säässä.

Nauhalenkit ovat kestäviä. Kärkiosasta laskien kolmanteen lenkkiin saat nauhat kiristettyä sopivalle kireydelle, joka säilyy vaikka kengännauhat avataan. Takaosassa kestävä tekstiililenkki joka helpottaa kengän pukemista.

Kengän ominaisuuksia ovat pohjan kuumuuden (300 C), öljyn ja useimpien kemikaalien kestävyys sekä iskunvaimennuskyky. Jalkine suojaa myös kosteudelta varsin hyvin, vaikkei kalvollinen olekaan. Tärkeää on pitää nahka hyvässä kunnossa esimerkiksi mehiläivahapitoisella kengänhoitoaineella tai hyvällä kenkälankilla.

Suojaluokat:

  • Koronjousto - Jalkineen iskunvaimennuksen on vähintään 20 J (EN ISO 20345:2011 ja EN ISO 20347:2012)
  • Vettä hylkivä - Jalkineissa käytetään vettä hylkivää päällismateriaalia (EN ISO 20345:2011)
  • Öljyn- ja useimpien kemikaalien kesto - Jalkineen pohja kestää öljyä ja useita kemikaaleja (EN ISO 20345:2011)
  • Kuumankestopohja - Sievin nitriilikumista valmistettu kitkapohja kestää kuumuutta 300 °C asti

Vaihtoehdot merkitty kengän kokonumerona ja suluissa mondopoint koko. Kengän lesti on kannasta istuva ja varpaista väljä, kenkään on mitoitettu ns. "villasukkavara". Voit verrata oman jalkaterän pituutta mondopoint kokoon, mondopoint kokoa vastaavan jalkaterän varpaille jää n. 1,5 cm tilaa kengän kärkeen. Varpaille saa jäädä tilaa, mutta liian suurta ei kannata valita. Jos oma millikoko jää ns. "väliin", voi yleensä pyöristää seuraavaan kokoon ylöspäin.

Miksi II-laatua?

Kengät ovat tehtaan II-laatua joka käytännössä tarkoittaa pieniä pintavirheitä nahassa. Virheet ovat pääosin kosmeettisia, eli käyttöä tämä ei haittaa ja osassa kengistä vika on lähes huomaamaton. I-laatuisia ei siviileille tarjoillakaan. Kenkien iltin sisäpinnasta on poistettu puolustuvoimien merkinnät, joten sisäpinnassa voi näkyä merkin ompeleen jälki.

Valmistaja: Sievi
Valmistettu Suomessa

Valmistajan takuu ei kata II-laadun jalkineita.

Hinta:159.00 €

Vaihtoehdot

TuoteVarastosaldo
37 (236 mm)3 kpl